woensdag 12 augustus 2009

De Beproeving


De EOS 500D is het nieuwe topmodel van Canons EOS xxxD-serie van instap-dslr's. De camera werd op 25 maart aangekondigd, al duurde het nog even voor het toestel daadwerkelijk leverbaar werd. De grootste blikvanger is de 3"-lcd met 930.000 subpixels aan de achterzijde, maar Canon heeft ook het binnenste van de camera aangepakt. Zo beschikt de EOS 500D over de cmos-beeldsensor met 15,1 megapixels die ook in de semi-professionele EOS 50D zit, en heeft Canon de nieuwe dslr-telg voorzien van de nieuwe Digic 4-beeldprocessor.



Tweakers.net ontving de EOS 500D eind mei en kon er een weekje mee spelen. Niet alleen werd een oordeel gevormd over de bediening en het gebruiksgemak van de dslr, maar tevens werden testfoto's gemaakt om de iso-prestaties te beoordelen en werd de camera een dagje meegenomen naar Spakenburg voor het Zuidwal-botterevenement. Dat gaf ons een mooie gelegenheid om foto's te nemen en om de belichtingsmeting te testen.

0 reacties:

Een reactie posten

 
Review over de Canon EOS 500D-dslr. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.