zondag 2 augustus 2009

Conclusie

Canons nieuwe mainstream-dslr is een gouden vondst. De EOS 500D is lekker klein, maar ligt toch prima in de hand. Hij is verder licht, maar toch uitgerust met een 3"-lcd met vga-resolutie, en de EOS 500D stelt met zijn negen focuspunten snel scherp. De camera produceert scherpe beelden met natuurlijke kleuren en tijdens onze week met de camera zijn er geen serieuze belichtingskwesties aan het licht gekomen. Met de Highlight Tone Priority, nieuw voor de EOS xxxD-lijn, weet de camera overbelichting van lichte delen van het beeld tot een minimum te beperken.Canon Eos 500D recensie conclusie

De camera heeft slechts een paar kleine minpunten, waaronder een moeilijk bereikbare iso-knop, het gebruik van de play-knop om in te zoomen na het nemen van een foto en het gebruik van de opklapbare flitser als stroboscopisch hulplicht bij het scherpstellen in situaties met weinig licht.

Al met al is de EOS 500D te typeren als een geslaagde miniatuurversie van zijn grotere broer EOS 50D, maar dan met de mogelijkheid om video in hd-kwaliteit op te nemen. Canon heeft met de nieuwe dslr een sterke troef in handen.

0 reacties:

Een reactie posten

 
Review over de Canon EOS 500D-dslr. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.